Η Ύπατη Αρμοστεία δώρισε, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Γενικό-Νοσοκομείο Κιλκίς προκειμένου να ενταχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για την ακριβέστερη και πιο έγκαιρη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των ιατρικών εργαστηρίων και των κλινικών του. «Το σύστημα αυτό, μας επιτρέπει να εξοικονομούμε χρόνο και πόρους καθώς αποφεύγουμε τις διπλές εξετάσεις ή καθυστερήσεις στην συγκέντρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων» αναφέρει η διευθύντρια του Νοσοκομείου, Μαρία Βλάχου.

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς, έπαιξε ζωτικής σημασίας ρόλο στην παροχή ιατρικής φροντίδας σε πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης του 2015-2016. «Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ακραίες προκλήσεις,» δηλώνει η Κα Βλάχου. «Η δυσκολότερη περίοδος ήταν αυτή του Φεβρουαρίου – Απριλίου 2016 οπότε και είχαμε περί τις 25,000 μετανάστες και πρόσφυγες να διαμένουν στην Ειδομένη, την ΕΚΟ, τη Νέα Καβάλα, το Χέρσο και άλλα σημεία. Οι υποδομές μας δεν επαρκούσαν και είχαμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.»

Το Νοσκοκομείο του Κιλκίς κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση κρίσης με τη βοήθεια άλλων ιατρικών οργανώσεων και την εθελοντική υποστήριξη του προσωπικού του, που επέλεγε να εργαστούν αμισθί και πέραν του κανονικού τους ωραρίου. Επέδειξαν ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, συμπόνοια, καθώς επίσης και καλή οργάνωση και συντονισμό, που είναι κλειδιά για την επιτυχή διαχείριση μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Νοσοκομείο συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε πρόσφυγες, έχοντας πλέον στην διάθεσή του και διερμηνείς που του διατέθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Οι υπολογιστές θα συμβάλουν στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου τόσο προς τους πρόσφυγες, όσο και προς την τοπική κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email